• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Westbrook evenaart Jordan en nadert record van legendarische Chamberlain

  Russell Westbrook scheert hoge toppen in de NBA.

  In de NBA blijft Russell Westbrook de krankzinnige statistieken aan elkaar rijgen. Afgelopen nacht zette hij, ondanks een nederlaag tegen Houston, de teller op zeven opeenvolgende triple-doubles. Daarmee doet hij even goed als Michael Jordan en Oscar Robertson.

  Westbrook in topvorm, maar zijn team verliest

  Het Oklahoma City van Russell Westbrook kreeg afgelopen nacht de Houston Rockets over de vloer. Voor de zevende wedstrijd op een rij liet Westbrook een triple-double optekenen: 27 punten, 10 rebounds en 10 assists. Dat alles was wel onvoldoende om te winnen, want de Rockets trokken aan het langste eind: 99-102.

  Westbrook heeft legendarische Chamberlain in het vizier

  Met zijn zevende triple-double op een rij doet Russell Westbrook even goed als Michael Jordan in 1989 en Oscar Robertson in 1961. Die laatste is trouwens de enige speler in de geschiedenis die over een heel seizoen gemiddeld een triple double liet optekenen.

  Het is wachten tot de lente om te zien of Westbrook dat huzarenstukje kan realiseren, maar een ander record is wel al in het vizier voor de guard van OKC. Het record van opeenvolgende triple-doubles staat immers op negen. Wijlen Wilt Chamberlain bracht dat voor mekaar in 1969.

  LeBron James is negende beste schutter in geschiedenis

  De Cleveland Cavaliers overtroefden vrijdagnacht Miami, de ex-ploeg van LeBron James. James en co wonnen overtuigend met 114-84. In het vierde quarter scoorde LeBron het 27.315e punt in zijn NBA-carrière. Daarmee doet hij beter dan Elvin Hayes en wordt hij negende op de topschutterslijst aller tijden.

  De top 10 van schutters in de NBA
   Naampunten
  1.Kareem Abdul-Jabbar38.387
  2.Karl Malone36.928
  3.Kobe Bryant33.643
  4.Michael Jordan32.292
  5.Wilt Chamberlain31.419
  6.Dirk Nowitzki*29.552
  7.Shaquille O'Neal28.596
  8.Moses Malone27.409
  9.LeBron James*27.315
  10.Elvin Hayes27.313
   * = nog actief