• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Rusland: "McLaren-rapport is al achterhaald"

  De Russen (hier Vitali Smirnov) minimaliseren de conclusies uit het rapport.

  In Rusland blijven ze ondanks de massale bewijslast in het McLaren-rapport ontkennen dat er een georganiseerd dopingsysteem was. De Russen vinden ook dat hun recente inspanningen om het probleem aan te pakken nogal snel onder de mat worden geveegd.

  Het Russische ministerie voor Sport wil het rapport van onderzoeker Richard McLaren eerst grondig onderzoeken voor het met een uitgebreide reactie komt.

  Wel herhaalde het ministerie in een korte mededeling dat er nooit sprake is geweest van een door de staat gefinancieerd en georganiseerd dopingsysteem.

  "We blijven tegen doping vechten met een nultolerantie", luidt het in het communiqué.

  Volgens Stanislav Pozdnjakov, de vicevoorzitter van het Russische Olympisch Comité, bevat het rapport "weinig nieuws". Hij kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de toekomst. "Ik roep de Russische sporters op om zich sereen voor te bereiden op de Winterspelen in Pyeongchang."

  Vitali Smirnov, die door Vladimir Poetin is aangesteld om de bezem te halen door het Russische antidopingagentschap, vindt dat het rapport van McLaren "eigenlijk al achterhaald is".

  "Sinds de periode van de feiten heeft Rusland al veel dingen veranderd. We hebben ernstige stappen gezet om het meest efficiënte systeem op te zetten om doping te bestrijden."