• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Laurens Devos (16) is paralympisch tafeltennisser van het jaar

  Laurens Devos, tweede van rechts naast olympisch kampioen Ma Long.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De 16-jarige Laurens Devos is door de Internationale Tafeltennisfederatie ITTF verkozen tot beste paralympische tafeltennisser van het jaar. Devos kreeg de prestigieuze Male Para Table Tennis Star overhandigd op het gala met alle paralympische en olympische tafeltennissterren in Doha.

  Tafeltennisser Laurens Devos is pas 16 jaar, maar kroonde zich in Rio tot paralympisch kampioen in het tafeltennis in de klasse 9. Daarmee is hij de jongste goudenmedaillewinnaar in de geschiedenis van de Paralympische Spelen.

  De Internationale Tafeltennisfederatie bekroont onze landgenoot met de prestigieuze award. De anderen genomineerden waren de Chinees Feng Panfeng, die zowel individueel als in ploeg goud pakte, en de Deen Peter Rosenmeier, die voor de vierde keer op rij een medaille veroverde op de Paralympische Spelen

  Op de Facebook-pagina van de internationale tafeltennisbond: