• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Taekwondoka Achab: "Ervaring van Rio moet helpen om beter te worden voor Tokio"

  Achab mikt op het WK van volgend jaar.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Jaouad Achab trok met torenhoge ambities naar de Olympische Spelen in Rio, maar greep uiteindelijk naast een medaille. "Die vijfde plaats was een ontgoocheling", zegt de taekwondoka op stage in Lanzarote. Van het WK volgend jaar heeft hij een hoofddoel gemaakt.

  Jaouad Achab mikte op een gouden medaille op de Olympische Spelen, maar strandde op de vijfde plaats. "Als je naar Rio gaat om te winnen en je weet dat dat binnen je mogelijkheden ligt, dan is de vijfde plaats een ontgoocheling", vertelt hij tijdens de olympische stage op Lanzarote.

  "Tijdens mijn halve finale heb ik een fout gemaakt door te veel te willen winnen. Ik was even in paniek en dat heeft de hele match veranderd. Voor brons eigenlijk hetzelfde. Ik nam een risico en dat draaide niet goed uit."

  "De Olympische Spelen zijn een speciaal toernooi, maar ik had wat ervaring van de Europese Spelen en Universiade, dat is een beetje dezelfde omgeving, met een atletendorp."

  Achab richt zich nu op de Spelen van Tokio, in 2020. "De ervaring van Rio zal me zeker helpen, dat is een overwinning op zich. Hier in Lanzarote is het eigenlijk al de start van de voorbereiding op Tokio, maar we moeten het stap per stap aanpakken. De ervaring van Rio moet me helpen om beter te worden voor Tokio."

  De Spelen in Tokio vinden over vier jaar plaats, maar ook op korte termijn heeft Achab zichzelf een paar doelen gesteld. "In december is er de World Grand Prix Final in Bakoe, maar het grootste doel is het WK volgend jaar."

  "Grootste doel van deze stage is teambuilding"

  Het is niet de eerste keer dat Achab meegaat op stage naar Lanzarote. Hij is er al voor de derde keer bij. "Je leert elkaar kennen, je praat over je sport en je voorbereiding", legt hij uit.

  "Het grootste doel van deze stage is teambuilding. Het is hier een beetje zoals in het olympisch dorp. Als je een probleem hebt, dan spreek je gewoon iemand van de staf aan."