• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hoe Jean-Marie na 30 jaar dan toch de wereldbeker veroverde: een verslag

  De Duivels van 1986 verzamelden voor een galawedstrijd

  0 / 0
  Dertig jaar na de verloren halve finale op het WK in Mexico, trokken de Duivels van toen hun schoenen weer aan om het op te nemen tegen een Argentijnse selectie. Zonder Maradona, maar dat lieten de oud-internationals niet aan hun hart komen.

  De voetbalskills van Ruben Van Gucht en Guga Baúl

  Voor de hoofdact van de avond werd de Lotto Arena nog geëntertaind met een wedstrijdje tussen Futsal Topsport Antwerpen en een ploeg van bv's. 

  Daarin lieten Ruben Van Gucht, Guga Baúl, Niels Destadsbader en zélfs Sergio zien dat ze aardig met een bal overweg kunnen. Het doelpuntenfestijn van bv's en topzaalvoetballers eindigde in 9-9.

  Wel voetbal, geen Maradona

  De wedstrijd tussen België en Argentinië had een heruitgave van de halve finale van Mexico '86 moeten worden, maar door het afhaken van sterspeler Maradona verscheen een licht vertimmerd Argentinië aan de aftrap.

  Hernan Losada, Nicoals Frutos en Miguel Ángel Nadal (ex-Barça) trokken voor de gelegenheid een zwart shirt aan. 

  Ronkende namen van '86

  Meer ronkende namen bij de Belgen, waar naast Jean-Marie Pfaff ook Jan Ceulemans, Patrick Vervoort, Enzo Scifo, Jan Ceulemans en Stéphane Demol hun voetbalschoenen opnieuw aantrokken. 

  Jean-Marie pakt zijn trofee

  Een gretige Argentijnse selectie - met gelegenheidsspelers Baúl en Destadsbader - ging met een 3-4 voorsprong rusten. Na de pauze namen de Duivels van '86 de maat van hun tegenstanders, om uiteindelijk met 7-6 te winnen.