• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Spelen van Rio zijn de meest bekeken Spelen in de geschiedenis

  Nooit keken er zo veel mensen naar de Spelen als dit jaar.

  Bijna de helft van de wereldbevolking heeft de Olympische Spelen van afgelopen zomer in Rio de Janeiro bekeken. Er was dan ook bijna dubbel zo veel te zien als vier jaar geleden in Londen.

  De Olympische Spelen van deze zomer in Rio de Janeiro zijn de meest bekeken Spelen in de geschiedenis van de sport. Dat heeft het IOC vandaag aangekondigd in een persbericht. Bijna de helft van de wereldbevolking zou de Spelen bekeken hebben.

  De Spelen van Rio hadden een nooit gezien marktaandeel op de verschillende televisiezenders. Tegelijk is het aantal uren Spelen op televisie gevoelig gestegen: liefst 350.000 uur Spelen zijn wereldwijd verspreid. Dat is een stijging van 75% ten opzichte van de Spelen van 2012.

  De opbrengsten van die uitzendrechten zullen onder het "Plan van de olympische solidariteit 2017-2020" uitgekeerd worden aan de verschillende nationale olympische comités. Met het geld kunnen de nationale comités hun atleten ondersteunen, maar ook vluchtelingen een kans geven om topsport te beoefenen en gestopte atleten begeleiden in hun overgang naar een andere carrière.