• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Real Sociedad geeft dakloze man een job in het onderhoudsteam

  De 35-jarige man krijgt een contract van twee maanden.

  Voetbalclub Real Sociedad heeft zijn goede hart laten zien. Het bestuur gaf een dakloze man, die in de buurt van het stadion sliep, een job in het onderhoudsteam. Het opmerkelijke verhaal staat te lezen in de Spaanse krant Marca.

  Ruben, zoals de man heet, leeft al drie jaar op straat in San Sebastian. Hij overleefde dankzij buurtbewoners die hem eten en kleding brachten. De voorbije acht maanden sliep hij met zijn hond Mundo aan de poort van het Anoeta-stadion.

  Daar werd hij opgemerkt en het bestuur van Real Sociedad bood hem een job aan in het onderhoudsteam. In eerste instantie heeft hij een contract getekend voor twee maanden, maar dat kan verlengd worden.

  "Ik begon te geloven dat er geen goede mensen meer waren", reageert Ruben, die intussen een tijdelijk onderkomen heeft gevonden. "Na zoveel tegenslagen verlies je alle hoop."