• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ex-tennisster Bartoli: "Ik dacht aan de dood, maar loop nu een marathon"

  Marion Bartoli begin juni op Roland Garros.

  Hoe zou het nog zijn met Marion Bartoli (32)? Enkele maanden geleden klonken de berichten over de ex-tennisster onheilspellend. Door een virus vreesde de Française voor haar leven, maar Bartoli wordt stilaan de oude. "Ik droom nu zelfs van pizza", zegt ze in een openhartig interview met La Gazzetta dello Sport.

  Marion Bartoli verloor meer dan 30 kilogram door een virus dat ze had opgelopen in Azië. Haar leven hing aan een zijden draadje. "Maar ik kan eindelijk zeggen dat ik me beter voel", zegt Bartoli aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport.

  "Ik verloor stilaan mijn geduld, maar ik moest blijven vechten. Voor mezelf en voor mijn leven. Natuurlijk heb ik voor mijn leven gevreesd."

  "Toen ik nog tenniste, dacht ik dat Wimbledon winnen de zwaarste uitdaging uit mijn leven zou worden. Maar deze strijd is veel zwaarder. Ik ging 's avonds naar bed met de gedachte dat ik misschien niet meer wakker zou worden."

  "Je zou kunnen zeggen dat ik enkele matchpunten heb weggewerkt en dat ik nu de match nog kan winnen."

  "Ik kan niet zeggen dat ik helemaal genezen ben, maar ik hoop dat ik dit hoofdstuk voor het einde van dit jaar kan afsluiten. Dat zou een zeer mooi kerstgeschenk zijn."

  "Ik kijk er naar uit om weer echt te kunnen eten"

  Marion Bartoli probeert intussen haar gewone leven weer op te pikken. Tijdens de US Open gaf ze commentaar en intussen werkte de Française ook aan haar kledinglijn.

  Maar op 6 november volgt een grotere uitdaging: de marathon van New York. "In het ziekenhuis had ik mezelf voorgenomen om iets groots te doen als ik uit deze ellende zou geraken. Waarom niet een marathon lopen, dacht ik toen."

  "Of een marathon lopen niet gevaarlijk is voor mijn gezondheid? Mijn virus voedt zich met wat ik eet. Ik mag dus niet te veel eten, maar wel de correcte voedingsstoffen. Maar ik kijk er naar uit om weer echt te kunnen eten. 's Nachts droom ik van pizza."