• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wauters: "Heb nog geen precieze datum voor mijn afscheid in mijn hoofd"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ann Wauters won afgelopen week de titel in de WNBA, morgen vertrekt ze opnieuw naar Turkije om daar nog een seizoen te spelen. "Het einde van mijn carrière is in zicht, maar een precieze datum kan ik nog niet geven." Daarna wil ze zich toeleggen op het professioneler maken van het basketbal in België.

  Ann Wauters is 36, maar staat nog steeds met evenveel liefde op het basketbalveld. Afgelopen week kroonde ze zich, als bankzitter, tot kampioen in Amerika. "Dat is een fantastisch gevoel. Het was een bijzonder spannende finale en het is zalig om dat samen met je ploeg te beleven."

  "Ik wist op voorhand dat ik niet veel zou spelen, maar het was toch even aanpassen om bijna niet van de bank te komen. Ik heb wel veel bijgeleerd over mezelf en over de waarde van het team. Basketbal is een echte ploegsport. Het is zo belangrijk dat de sfeer goed zit en daar heb je als bankspeelster echt een grote rol in. Wij hebben ook hard voor die titel gevochten."

  Na een bijzondere zomer, neemt Wauters geen rust. Ze sliep amper een nacht in haar eigen bed en trekt morgen al naar Turkije. "Het is niet makkelijk om meteen naar een ander seizoen te gaan, maar omdat ik zo weinig speelminuten heb gehad, heb ik wel enorm veel zin om weer op het veld staan. Ik zie het eigenlijk echt wel nog zitten."

  "Turkije is een van de beste competities in Europa en financieel was het ook interessant. Dan ga ik liever naar daar dan dat ik bij Castors Braine speel. Het is wel moeilijk om mijn kindjes achter te laten, maar ze zijn nog klein, dus ze kunnen veel op bezoek komen."

  "Ik voel dat er in België nood is aan professionalisering"

  Denkt Wauters na haar Turks avontuur aan stoppen? "Ik weet het niet. Misschien zeg ik dan: "het is genoeg geweest", maar misschien neem ik het EK er nog bij. Ik durf niet meer te veel over de toekomst te zeggen want ik ben al een aantal keer op mijn beslissing teruggekomen."

  "Ik wil zien hoe ik me voel en dan beslissen. Ik weet wel zeker dat het einde van mijn carrière in zicht is, maar een precieze datum heb ik nog niet in mijn hoofd."

  Angst voor het zwarte gat is er niet. Na haar sportieve carrière gaat ze aan de slag bij sportmanagementbureau Atticus. "Ik voel dat er in België nood is aan professionalisering. Ik wil graag mijn kennis delen. Ook op sportief vlak. Ik denk dan vooral aan individuele begeleiding van speelsters. Daar heb ik heel veel zin in."