• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Debusschere: "Ik zal Greipel zeker niet helpen"

  Tom Boonen en Greg Van Avermaet zijn zondag de Belgische kopmannen op het WK, maar met Jens Debusschere, Jürgen Roelandts en Jens Keukeleire heeft de Belgische selectie nog snelle benen achter de hand. Wat denken zij over de regenboograce in Qatar?

  "Ik kijk al een tijdje uit naar het WK", vertelt WK-debutant Jens Debusschere aan Sporza. "Dit jaar is het eindelijk zover, op een parcours waarop ik me al geamuseerd heb."

  Wat wordt de rol van Debusschere zondag? "Ik weet nog altijd niet wat het is om topsprinter te zijn, maar ik voel me goed in mijn rol als loods. Als men hier zondag hetzelfde verwacht, dan heb ik daar geen enkel probleem mee."

  Debusschere kan wel als alternatief fungeren bij tegenslag of pech voor een van de kopmannen. "De bondscoach heeft me verzekerd dat ik mag sprinten als Tom er niet meer is. Maar we zijn hier met twee kopmannen die iedereen kunnen verslaan in zo'n wedstrijd. We moeten hen dus beschermen."

  Debusschere is bij Lotto-Soudal een van de vaste loodsen van André Greipel. Zal dat ploegenbelang een rol spelen in Qatar? "Neen, helemaal niet", klinkt het.

  "Ik weet waarom ik geselecteerd ben. Let op, ik steek niet weg dat ik blij zal zijn voor André als hij wereldkampioen zou worden, maar ik zal hem zeker niet helpen. Mijn taak is duidelijk."

  Roelandts: "Boonen heeft de motor voor waaiers en is snel op het einde"

  • Jürgen Roelandts (Lotto-Soudal): "Je kunt bij dit WK niet naast Boonen kijken. Hij heeft in Qatar altijd een grote indruk gemaakt en heeft een enorme feeling voor waaiers. Na een lastige wedstrijd is hij ook snel. Hij heeft de motor voor de waaiers en is nog snel op het einde. Die power van hem na zo'n zware wedstrijd, dat blijft op een heel hoog niveau."
  • Jens Keukeleire (Orica-BikeExchange): "Dat de bondscoach zei dat ik mijn kans mag gaan als Boonen er niet meer bij is? Hij had het over Jens Debusschere, niet over Jens Keukeleire. Maar of ik het zou kunnen afmaken? Op het EK was de afspraak: als je mee bent en als je denkt dat je kunt winnen, dan krijg je een kans. Maar je moet eerlijk genoeg zijn en zeker zijn dat je het aankunt. Maar daar hoef ik niet bang voor te zijn."