• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieters en McIlroy bevestigen onklopbare status op tweede dag

  Thomas Pieters snoerde het Amerikaanse publiek de mond.

  Thomas Pieters heeft aan de zijde van Rory McIlroy een indrukwekkende tweede dag op de Ryder Cup afgewerkt. Onze landgenoot zette de goeie lijn van de eerste dag door en bezorgde Europa twee punten. "Het gaat prima zo", bleef Pieters koel onder alle loftuitingen.

  Pieters en McIlroy hadden zich een geoliede machine getoond op het einde van de eerste dag van de Ryder Cup. Kapitein Darren Clarke behield het vertrouwen in het duo en stuurde hen samen de baan op voor de foursomes (één bal in het spel per koppel). 

  En dat vertrouwen werd niet geschonden. Pieters en McLlroy maakten een verschroeiende start en dwongen met twee birdies van onze landgenoot een voorsprong van drie slagen af. 

  Op de negende hole sloop er plots wat twijfel in het spel van het Belgisch-Noord-Ierse duo. De dure missers werden meteen afgestraft en de Amerikanen kwamen tot op één slag. 

  Maar Pieters had nog niet al zijn kruit verschoten. Met een sublieme birdieputt van pakweg zes meter plaveide hij de weg voor het eerste Europese punt van de dag. McIlroy werkte het in schoonheid af met een birdie.

  Pieters en McIlroy scoren hattrick

  "Als je twee punten uit twee wedstrijden wint, ben je een echt goed duo", zei McIlroy. En zo dacht Ryder Cup-kapitein Clarke er ook over: Pieters en McIlroy mochten ook de fourball voor hun rekening nemen tegen het duo Koepka/Johnson.

  Van vermoeidheid was nog geen sprake bij Pieters. Op de vijfde hole maakte hij nog maar eens indruk: met een eagle snoerde hij het Amerikaanse publiek de mond.

  Pieters en McIlroy leken naar een vlotte overwinning door te stomen, maar Koepka en Johnson konden in het slot toch wat zand in de machine strooien.

  De strijd werd nog twee holes gerekt, maar dan vond Pieters het welletjes. Met een birdie zette hij de kroon op het werk: het derde punt voor het succesvolle duo.

  Morgen sluit Pieters zijn Ryder Cup af met een vijfde rondje op de baan, individueel deze keer. Het is nog niet bekend wie zijn tegenstander wordt.

  Pieter: "Hopelijk treiteren ze ons morgen ook, want we spelen er beter door"

  Terwijl zijn partner Rory McIlroy de ene schreeuw na de andere uitstootte, bleef Thomas Pieters de hele dag behoorlijk kalm. Ook na de match viel hij niet uit zijn rol. "Of mijn hart in mijn keel klopt nu? Ik voel me prima, dank je", grapte Pieters.

  Pieters is de enige debutant deze editie die alle matchen zal spelen, maar ook daar blijft hij rustig onder. "Ik wist eigenlijk niet goed wat ik ervan moest verwachten, maar het gaat prima zo. Het getreiter van het publiek had ik wel verwacht. Dat vuurde ons alleen maar aan. Hopelijk treiteren ze ons morgen ook veel."