• home
 • video
 • pas verschenen

  Dominique Monami is de nieuwe kapitein van de Fed Cup-ploeg

  Monami werd na haar actieve loopbaan toernooidirectrice en mental coach.

  Na het vertrek van Ann Devries was de positie van kapitein bij de Belgische tennisvrouwenploeg vacant. Dominique Monami (43) vult ze in. "Ik ben erg trots dat ik dit mag doen", zegt de voormalige nummer 9 van de wereld.

  Recentelijk kwam een abrupt einde aan de samenwerking tussen Ann Devries en de Fed Cup-ploeg. Devries werd aan de kant geschoven.

  "We bedanken Ann voor haar jarenlange inzet en wensen haar veel succes met haar nieuwe uitdagingen", klinkt het vandaag bij Tennis Vlaanderen.

  Als opvolger voor Devries kwam de federatie al snel bij Dominique Monami terecht. "Met Dominique, die zelf tussen 1991 en 2000 voor de Fed Cup-ploeg speelde, kan het team rekenen op haar rijke ervaring in het internationale tenniscircuit."

  "Met Dominique als kapitein is het onze ambitie terug te keren naar de Wereldgroep. Haar eerste afspraak wordt de ontmoeting op 11 en 12 februari tegen Roemenië, een duel in de eerste ronde van Wereldgroep II."

  Monami: "Het is een eer"

  "Ik ben erg trots om Fed Cup-kapitein te mogen zijn", zegt Monami zelf. "We hebben een topteam met erg sterke speelsters die in staat zijn de beste speelsters van de wereld van antwoord te dienen. Het is een eer om deel uit te maken van dit team. Zelf bewaar ik heel goede herinneringen aan mijn deelname aan de Fed Cup-ontmoetingen. Ik heb altijd heel graag voor mijn land gespeeld."