• home
 • video
 • pas verschenen

  Phinney trekt naar Cannondale: "Had nood aan nieuwe omgeving"

  Taylor Phinney heeft het plezier in de koers teruggevonden.

  Sep Vanmarcke krijgt volgend seizoen in de klassiekers Taylor Phinney aan zijn zijde. De Amerikaan trekt na 6 jaar de deur achter zich dicht bij BMC. "Ik had een geweldige tijd bij BMC, maar de voorbije maanden had ik het gevoel dat ik het over een andere boeg moest gooien. Ik had nood aan een nieuwe omgeving."

  Jarenlang stond Taylor Phinney bekend als een van de grootste talenten in het wielrennen. Die stempel bleek een zware last om te dragen. Toen Phinney in 2014 ook nog eens zwaar ten val kwam, kwam zijn carrière helemaal op een zijspoor.

  "Ik vroeg me af of het nog wel zin had om voort te doen", zegt Phinney in een gesprek met Cyclingnews. "Begin dit jaar had ik nog een haat-liefdeverhouding met het wielrennen."

  "Daarom had ik de voorbije maanden het gevoel dat ik het over een andere boeg moest gooien. Ik had nood aan een nieuwe omgeving. Toen ik dacht aan een mogelijke nieuwe ploeg kwam ik meteen uit bij Cannondale."

  "Deze zomer ben ik weer verliefd geworden op de sport. Daar wil ik komend jaar op voortbouwen."

  Phinney wil zich in 2017 vooral specialiseren in het klassieke werk. Hij zal bij Cannondale de handen in elkaar slaan met Sep Vanmarcke, die overkomt van Lotto-Jumbo. "Maar ik wil ook opnieuw een grote ronde rijden. Dat is al vier jaar geleden. Grote rondes vormen je lichaam."