• home
 • video
 • pas verschenen

  Bemelmans: "Wie weet vorm ik met De Loore een vast dubbelteam"

  Bemelmans en De Loore verstaan elkaar goed.

  De voorbije jaren was het dubbelspel de achilleshiel van de Belgische Daviscup-ploeg, maar misschien hebben Ruben Bemelmans en Joris De Loore daar een einde aan gemaakt. De twee zijn alvast van plan om in de toekomst vaker met elkaar te dubbelen.

  Joris De Loore maakte zijn debuut in de Daviscup en zal dat debuut niet snel vergeten. Samen met Ruben Bemelmans klopte hij met Melo (ATP-3) en Soares (ATP-5) twee toppers in het dubbelspel.

  "Sowieso zal ik nu wat meer met Ruben dubbelen. Ik hoop dat we onze ranking kunnen opkrikken, misschien tot op het niveau van Soares en Melo. Dat zou mooi zijn", lachte De Loore.

  Heeft België dan een vast dubbelteam, wou Sporza-reporter Inge Van Meensel weten. "Dat zullen we in de toekomst zien", zegt Ruben Bemelmans. "We zijn alvast goed gestart met deze zege."

  "Zoals Joris zei, zullen we vanaf nu proberen om veel samen te spelen en zo onze ranking in het dubbelspel te verbeteren. Wie weet wordt dit een vast dubbelteam."

  Van Herck: "Aan hen om samen te blijven spelen"

  Of Bemelmans en De Loore de vaste dubbelspelers van de Belgische Daviscup-ploeg worden, valt volgens kapitein Johan Van Herck nog af te wachten.

  "Ze hebben tegen Brazilië getoond dat ze die rol aankunnen, maar ze moeten hun prestatie nog bevestigen in de toekomst. Het is aan hen om samen te blijven spelen en om zich te bewijzen op andere toernooien."