Ga naar de inhoud

Michèle George heeft gouden medaille dan toch beet

 vr 16 september 2016 16:15
Michèle George schreeuwt haar vreugde uit na haar gouden medaille.
Dressuuramazone Michèle George heeft haar ontgoocheling na de zilveren medaille van de individuele para-dressuur weggespoeld met een gouden medaille in de freestyle-competitie. George kreeg net iets meer punten dan haar Britse concurrente Sophie Wells.

Na de individuele para-dressuur zat Michèle George nog in zak en as, omdat ze vond dat zij en haar paard Rainman onterecht minder punten hadden gekregen dan de Britse Sophie Wells.

In de freestyle zette ze de puntjes op de i door Wells met miniem verschil te verslaan: 76,300% tegenover 76,150%.

Voor George is het de vierde paralympische medaille uit haar carrière. In Londen won ze dubbel goud, nu voegt ze daar een zilveren en een gouden exemplaar aan toe.

Ciska Vermeulen had zich ook geplaatst voor de finale van de freestyle, maar zij trok zich terug omdat haar paar Rohmeo zich donderdag blesseerde op training.

"Een knuffel voor iedereen"

"Een knuffel voor iedereen! Tournée générale!", riep de 42-jarige George toen ze zich realiseerde dat het goud binnen was. "Ik ben trots op de juryleden. Het is hun taak om technisch te jureren en niet op de show te letten. Ik had beloofd dat ik zou vechten en ik heb gevochten."

"Ik heb alles uit de kast gehaald. In het begin was Rainman wat bang van de luide muziek, maar ik slaagde erin hem gerust te stellen. Vandaag was ik er extra op gebrand om een goede prestatie neer te zetten na mijn score in de individuele proef."

"De jury is niet gulzig met zijn punten. Ik had verwacht een score van 79 of 80 te krijgen. Ik heb geprobeerd om Rainman (het 14-jairge paard was aan zijn laatste Spelen toe, red) expressiever te laten draven, hoewel dat niet mijn manier van rijden is."

Tweet:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.