• home
 • video
 • pas verschenen

  OS- en WK-kampioen Noorwegen kaapt handbalbrons weg voor Nederland

  Noorwegen was een maatje te groot voor Nederland.

  In het handbal bij de vrouwen is de bronzen medaille een prooi geworden voor Noorwegen. De regerende olympische en wereldkampioen was in de kleine finale een maatje te groot voor Nederland. De Noorse vrouwen wonnen dan ook overtuigend met 36-26 in een heruitgave van de WK-finale van eind vorig jaar.

  Noorwegen begon als torenhoge favoriet aan deze wedstrijd om brons. De Scandinavische vrouwen haalden op de Spelen in Peking en Londen goud en begonnen in Rio als de te kloppen ploeg voor de eindzege.

  Verrassend genoeg slaagden de Russische vrouwen in de halve finales in die opdracht. In een spannende shoot-out gingen de Noren eruit, waardoor ze veroordeeld werden tot de "kleine finale" om brons.

  In die wedstrijd om brons startte Noorwegen furieus. Na nog geen kwartier spelen stond het 11-4. De Nederlandse vrouwen moesten lijdzaam toezien hoe de eerste helft verloren ging met 19-13.

  Ook na de koffie was er weinig verandering in het spelbeeld. Noorwegen was oppermachtig, ook al bleef Nederlands topschutster Nycke Groot de schade beperken. Even kwamen onze noorderburen nog terug tot 24-29, maar daarna controleerde Noorwegen de wedstrijd.

  Noorwegen kon dus vrij gemakkelijk het brons veiligstellen, Nederland blijft met lege handen achter. Vanavond staat bij de vrouwen ook nog de finale tussen Frankrijk en Rusland op het programma.