• home
 • video
 • pas verschenen

  Wat heeft u gemist in de nacht van donderdag op vrijdag?

  Usain Bolt wint met de vingers in de neus.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Red Lions grijpen naast het goud in de hockeyfinale

  In de finale beginnen ze ijzersterk, maar nadien neemt een efficiënt Argentinië de bovenhand. Eindstand: 2-4.

  Bondscoach Shane McLeod: "We hebben te veel fouten gemaakt en onze strafcorners niet genoeg benut. Dat kan je altijd zuur opbreken tegen de Argentijnen."

  Video player inladen...

  Van der Plaetsen verbetert persoonlijk record en eindigt achtste

  De Europese kampioen begint de tweede dag teleurstellend op de 110 meter horden, maar vooral met een uitmuntende polsstokprestatie wint hij naderhand nog heel wat terrein.

  De tienkamper scherpt zijn persoonlijke record aan met 77 punten en komt daarmee op 8.332 punten. Daarmee beëindigt hij zijn eerste Olympische Spelen op de achtste plaats. 

  Video player inladen...

  Taekwondoka Asemani verliest nipt kamp om brons

  Taekwondoka Raheleh Asemani is er niet in geslaagd om brons te pakken in de klasse tot 57 kilogram. Via de herkansingen mag ze nog strijden om brons, maar die erg spannende kamp verliest ze tegen de Egyptische Hedaya Wahba. Na drie rondes staat het nog 0-0, maar de Egyptische scoort in de verlengingen.

  Video player inladen...

  Ook taekwondoka Jaouad Achab grijpt net naast medaille

  De Olympische Spelen eindigen in mineur voor het Belgische taekwondo-kamp, want Jaouad Achab verliest zijn kamp om het brons. 25 seconden voor tijd staat hij nog 5-4 voor tegen de Zuid-Koreaan Daehoon Lee, maar dan loopt het mis.

  Video player inladen...

  Renée Eykens niet naar finale van de 800m, maar wel een persoonlijk record

  Renée Eykens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 800 meter, maar eindigt wel knap vijfde in haar halve finale in een tijd van 2'00"45.

  Daarmee is ze 45 honderdste seconde trager dan haar persoonlijk record dat ze in de reeksen liep. "Ik heb eigenlijk alleen maar gewonnen vandaag."

  Pieter-Jan Hannes heeft geen mirakel kunnen bewerkstelligen in de halve finales van de 1.500 meter. Hij komt in een sterk bezet deelnemersveld nooit vooraan piepen en loopt als voorlaatste over de streep na 3'43"71.

  Video player inladen...

  Bolt sprint met de glimlach naar zijn achtste gouden medaille

  Op de 200 meter is er geen houden aan Usain Bolt. De Jamaicaan schiet goed uit de startblokken en haalt het met een straat voorsprong op de concurrentie (19"78).

  In het speerwerpen heeft de Kroatische Sara Kolak de droom van Barbora Spotakova brutaal verstoord. De 21-jarige wint het speerwerpen met een nationaal record (66,18 meter).

  De Amerikaanse Dalilah Muhammad heeft met grote voorsprong de 400 meter horden gewonnen. Ze blijft de Deense Petersen bijna een halve seconde voor. Bij afwezigheid van de Russische atletes kent Muhammad geen tegenstand in Rio.

  De 23-jarige Amerikaan Ryan Crouser heeft zijn landgenoot en topfavoriet Joe Kovacs op indrukwekkende wijze verslagen in de finale van het kogelstoten. Hij verbetert zijn PR met maar liefst 41 centimeter en stelt zo het olympisch record scherper tot 22,52 meter.

  Video player inladen...

  Brazilië wint de finale van het beachvolleybal bij de mannen

  Alison Cerutti en Bruno Oscar Schmidt hebben Brazilië gegeven waar het naar snakte: goud in het beachvolleybal. Op het strand van Copacabana kloppen ze een Italiaans duo met 2-0 en doen ze zo de verloren finale bij de vrouwen vergeten.

  Nederland wint de strijd om brons ten koste van Rusland.

  Video player inladen...

  Servië-China is de verrassende finale in het vrouwenvolleybal

  Servië heeft de Verenigde Staten, de regerende wereldkampioen, na een spannende vijfsetter uit de finale van het volleybaltoernooi bij de vrouwen gehouden. De Nederlandse dames moesten in hun halve finale het hoofd buigen voor China.

  Ook deze beelden moet u zeker zien:

  Zo houdt Usain Bolt zijn zenuwen onder controle: danspasjes tijdens de opwarming

  Video player inladen...

  Italiaan deelt enkele stevige klappen uit aan Serviër in het waterpolo

  Video player inladen...

  BMX dat zijn spectaculaire jumps, maar ook pijnlijke crashes

  Video player inladen...

  De nacht van donderdag op vrijdag in 55 seconden

  Video player inladen...