• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter-Jan Hannes moet de rol lossen in de halve finale

  Pieter-Jan Hannes liep steeds in de achterste gelederen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Pieter-Jan Hannes liep steeds in de achterste gelederen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Pieter-Jan Hannes heeft geen mirakel kunnen bewerkstelligen in de halve finales van de 1.500 meter. De Belg kwam in een sterk bezet deelnemersveld nooit vooraan piepen en liep als voorlaatste over de streep na 3'43"71.

  Na een uitmuntende race in de reeksen kon Pieter-Jan Hannes met een gerust gemoed de halve finale van de 1.500 meter aanvatten. Een finaleplaats behalen zou bonus zijn.

  Van bij de start nam het Marokkaanse duo Kaazouzi-Iguider resoluut de leiding. Onze landgenoot, wederom met rode haarband, moest zich meteen achterin het pakketje nestelen.

  Toen Asbel Kiprop, de drievoudige wereldkampioen en olympisch kampioen van 2008, net voor het ingaan van de laatste ronde zijn versnelling plaatste, probeerde ook Hannes enkele plaatsjes te winnen, maar dat lieten zijn opponenten niet toe.

  Met nog een halve ronde voor de boeg was het vat helemaal af bij Hannes. Hij moest het het groepje laten lopen en kon uiteindelijk enkel de snel gestarte Marokkaan Kaazouzi achter zich laten. Zijn tijd van 3'43"71 is bijna vijf seconden trager dan in de reeksen.

  De finale van de 1.500 meter staat zondagnacht om 2 uur op de kalender.

  Pieter-Jan Hannes: "Ik zat nooit op de plaats waar ik moest zitten"

  Een ontgoochelde Hannes gooide na afloop zijn karakteristieke haarband tegen de piste. "Het is geen schande om er hier uit te gaan. De vijf atleten die rechtstreeks doorgaan, zullen sowieso meestrijden voor goud. Als ik was doorgegaan naar de finale, zou dat heel goed geweest zijn. Als ik er eervol zou uitgegaan zijn, dan was het ook nog oke, maar nu was het gewoon niet goed."

  "Ik zat nooit op de plaats waar ik moest zitten. Mijn benen waren niet goed. Misschien is dat logisch na een seizoen vol blessures. Mijn goede dagen waren heel goed, maar mijn slechte dagen zijn nu nog slechter."

  "Het is klote dat dat net in de halve finale van de Spelen gebeurt. In 2020 moet ik in de finale staan. Hier had ik het graag gedaan, maar dat moet mijn hoogtepunt worden", wierp Hannes al een blik in de toekomst.

  Bekijk de halve finale met Pieter-Jan Hannes:

  Video player inladen...
  Uitslag eerste halve finale 1.500 meter
  1.Asbel Kiprop (Ken)3'39"73
  2.Taoufik Makhloufi (Alg)3'39"88
  3.Nicholas Willis (NZe)3'39"96
  12.Pieter-Jan Hannes3'43"71