• home
 • video
 • pas verschenen

  Scheidsrechtster Delforge zorgt voor Belgisch tintje in vrouwenfinale hockey

  Delforge arbitreerde eerder al de halve finale tussen Nederland en Duitsland.

  Laurine Delforge is door de Internationale Hockeyfederatie aangeduid als scheidsrechtster voor de olympische vrouwenfinale tussen Nederland en Groot-Brittannië. Opvallend, want dit zijn nog maar de eerste Olympische Spelen voor onze 26-jarige landgenote.

  De 26-jarige Brusselse zal morgen om 22.00u Belgische tijd aan de zijde van de Zuid-Afrikaanse Michelle Joubert arbitreren. Delforge krijgt in de finale de taak om de wedstrijd tussen Groot-Brittannië en Nederland in goede banen te leiden.

  Eerder verzorgde ze ook al de arbitrage in de halve finale tussen Nederland en Duitsland. Delforge, zelf een tophockeyspeelster, reageerde op haar Twitter-account euforisch op het nieuws.