Ga naar de inhoud

IOC neemt Rusland, dat België klopte, 4x100m-goud uit 2008 af

 wo 17 augustus 2016 00:02
De Belgische 4x100m-ploeg mag binnenkort zijn zilver inruilen.
Het Internationaal Olympisch Comité IOC heeft bevestigd dat de Russische estafetteploeg van 2008 gediskwalificeerd wordt. Het goud van die 4x100m komt dus logischerwijs naar België, dat tweede werd in die finale.

Eind mei sijpelde het nieuws al door dat de Russin Joelia Tsjermosjanskaja, een van de vier Russische loopsters, betrapt werd bij de hertesten van de oude dopingstalen.

Nu heeft het IOC ook officieel ingegrepen en de Russen het goud afgepakt. Tsjermosjanskaja testte positief op het gebruik van stanozolol en turinabol.

België werd tweede in die wedstrijd en hoort dus het goud te erven. Al gaf het IOC dat wel niet mee in zijn bericht. Nigeria schuift op naar het zilver, Brazilië naar het brons.

Het Belgische viertal Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée, Hanna Mariën en Kim Gevaert had er altijd in geloofd dat de gouden medaille op een dag naar hier zou komen. Dat moment is nu wel heel erg nakend.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.