• home
 • video
 • pas verschenen

  Worstelfenomeen Lopez verovert het goud voor Cuba bij de zwaargewichten

  Voor Lopez is het al zijn derde olympische titel.

  0 / 0
  Mijain Lopez is olympisch kampioen worstelen geworden in de categorie tot 130 kilogram. In de finale was hij met 3-0 te sterk voor Riza Kayaalp uit Turkije. Voor de 33-jarige Cubaan is het al de derde olympische titel in het worstelen. Ook in Londen en Peking pakte hij al het goud in een lagere categorie.

  Er stond opnieuw geen maat op Mijain Lopez in het worstelen. In de categorie tot 130 kilogram maakte hij met een droge 3-0-overwinning brandhout van zijn tegenstander uit Turkije. Het brons ging naar de Azeri Sabah Shariati en de Rus Sergej Semenov.

  Lopez is een fenomeen in de worstelwereld. Voor de Cubaan is het al zijn derde olympische titel. Hij is vijfvoudig wereldkampioen en was ook al vier keer de beste op de pan-Amerikaanse Spelen. Lopez was de vlaggendrager voor Cuba tijdens de openingsceremonie.

  Voor Cuba is het de tweede gouden medaille op deze Spelen en de tweede in het worstelen. Eerde won Ismael Borrero al goud in de categorie -59 kilogram. Borrero is een talent en werd vorig jaar in Las Vegas op 23-jarige leeftijd ook wereldkampioen in zijn gewichtsklasse.

  Het podium:

  Goud: Mijain Lopez Nunez (Cub)
  Zilver: Riza Kayaalp (Tur)
  Brons: Sabah Shariati (Aze) en Sergej Semenov (Rus)

  Tweet: