• home
 • video
 • pas verschenen

  Vogel kroont zich tot olympisch kampioene in de sprint

  Vogel wint met de sprint haar eerste individuele olympische titel.

  0 / 0
  Kristina Vogel was in de finale van de sprintdiscipline van het baanwielrennen twee keer een handvol duizendsten van een seconde sneller dan haar tegenstandster Rebecca James. Voor de 25-jarige Duitse is het haar eerste individuele olympische titel. Eerder was ze wel al goed voor twee wereldtitels op dit nummer.

  Kristina Vogel won aan de zijde van Miriam Welte voor Duitsland al brons in de team sprint en heeft nu met een individuele olympische titel in de sprint nog een gouden medaille aan haar collectie toegevoegd.

  Rebecca James uit Groot-Brittannië kreeg het zilver om haar hals. De Britse Katy Marchant legde beslag op het brons. Zij legde de twee races telkens sneller af dan de Nederlandse Elis Ligtlee die tevreden moet zijn met een vierde plaats.

  Het podium:

  1. Kristina Vogel (Dui)
  2. Rebecca James (GBr)
  3. Katy Marchant (GBr)