• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitgefloten Lavillenie: "Publiek heeft de ervaring van de deelnemers verpest"

  Lavillenie werd pas tweede na de Braziliaan Da Silva.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Polsstokspringer Renaud Lavillenie slaagde er vannacht niet in zijn olympische titel te verlengen. De Fransman moest het goud aan de Braziliaan Da Silva laten, maar stoorde zich vooral aan de houding van het thuispubliek. "Ik ben gefrustreerd en ontgoocheld dat er geen respect is."

  Lavillenie kreeg tijdens de polsstokfinale het ene fluitconcert na het andere te verwerken en was daar niet mee opgezet. "Het publiek heeft de ervaring van veel deelnemers verpest."

  "Je kan Rio niet verlaten met een glimlach nadat je werd uitgejouwd omdat je je sport beoefent. Ik ben echt gefrustreerd en ontgoocheld dat er op de Spelen geen sprake is van respect en fair play. Dat is echt jammer."

  "Ik begrijp niet waarom atleten worden uitgefloten. Die mensen zouden beter thuis voor de televisie blijven en hun plaats afstaan aan mensen die zin hebben om naar sport te kijken."

  "Het stoort me enorm. Je voelt de vijandigheid van het publiek. In mijn sport zie je dat normaal nooit. Het is geen voetbal. Ik begrijp dat de Brazilianen voor Thiago Da Silva zijn, maar het gebrek aan respect is niet normaal."

  "Als dat niet was gebeurd, dan zou de competitie ongelooflijk geweest zijn. We zien niet vaak dat twee atleten strijden om over zes meter te geraken."

  Lavillenie begrijpt de houding van het thuispubliek niet:

  Video player inladen...