• home
 • video
 • pas verschenen

  Louise Carton kansloos uitgeschakeld op 5.000 meter

  Carton mocht voor de eerste keer deelnemen aan de Spelen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Carton mocht voor de eerste keer deelnemen aan de Spelen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Louise Carton heeft niet kunnen verrassen in de reeksen van de 5.000 meter. Onze 22-jarige landgenote eindigde op een degelijke 11e plaats in haar reeks in 15'34"39, niet voldoende voor een ticket naar de finale.

  Louise Carton kwam met bescheiden ambities aan de start van de eerste van twee reeksen 5.000 meter. Ze wilde vooral haar chrono (15’23”82) bevestigen waarmee ze zich voor de Spelen plaatste.

  Carton vertrok in haar reeks met achter haar naam de op twee na traagste recordtijd en het was dus zaak om zo lang mogelijk te volgen. De Japanse Uehara had een andere tactiek voorbereid en koos als enige het hazenpad. Tevergeefs, zo’n vier ronden van het einde was het liedje van de Japanse uitgezongen.

  Op ongeveer hetzelfde moment kreeg Louise Carton het lastig en verloor ze de aansluiting met de kopgroep. Carton vond haar eigen tempo en kreeg het gezelschap van een Britse en een Amerikaanse dame. In de eindsprint moest ze de Britste Whittle nog voor zich dulden om op een verdienstelijke 11e plaats te eindigen in 15'34"39. De overwinning in de eerste reeks was voor de Keniaase Hellen Obiri in 15'19"38.

  Louise Carton: "Heb mijn wedstrijd niet slecht opgebouwd"

  "Ik had veel stress gezien het moeilijke seizoensverloop", reageert Louise Carton. "Het was op zich al een prestatie dat ik hier stond. Ik heb mijn wedstrijd niet slecht opgebouwd, maar mijn potentieel heb ik niet echt kunnen laten zien. Ik mis nog inhoud en ritme, maar ik ben supergemotiveerd om daar de volgende jaren aan te werken."