• home
 • video
 • pas verschenen

  Biles maakt foutje op de balk, Wevers pakt goud voor Nederland

  Sanne Wevers is ook vicewereldkampioen op de balk.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Sanne Wevers is ook vicewereldkampioen op de balk.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Sanne Wevers is olympisch kampioene op de balk geworden. De 24-jarige Nederlandse werkte op elegante wijze een foutloze oefening af. Topfavoriete Simone Biles, die op deze Spelen al drie gouden medailles veroverde, wankelde even op de balk en moest zich tevreden stellen met een bronzen plak.

  Simone Biles lijkt in Rio wel van een andere planeet te komen. De 19-jarige Amerikaanse won al goud in zowel de individuele allroundfinale, de team-allroundfinale als de sprong, maar moest op de balk haar meerdere erkennen in Sanne Wevers.

  De Amerikaanse leek gespannen tijdens haar oefening en wankelde even op de balk. Biles kreeg van de jury 14,733 punten, goed voor een voorlopige eerste plaats. Maar aan de vicewereldkampioene van Glasgow Sanne Wevers was vanavond niets te beginnen. Wevers werkte een foutloze oefening af en kwam halfweg de competitie met 15,466 punten aan de leiding. Ze noteerde alles keurig in een schriftje en zag niemand nog in de buurt komen van haar score. 

  Ook Catalina Ponor, die in Athene olympisch kampioene werd in deze discipline, bleef onder de verwachtingen en werd voorlaatste. Voor de 28-jarige Roemeense lijken de beste jaren voorbij. Laurie Hernandez, die aan de zijde van Biles goud won in de allroundfinale, wipte met een sterke oefening en 15,333 punten nog over haar landgenote naar de tweede plaats.

  Het podium:

  1. Sanne Wevers (Ned) - 15,466 punten
  2. Laurie Hernandez (VS) - 15,333
  3. Simone Biles (VS) - 14,733

  Ook huidig olympisch kampioen aan de rekstok Epke Zonderland keek mee: