• home
 • video
 • pas verschenen

  Taiwanees Chou maatje te groot voor Yuhan Tan

  Tan had na een sterke start geen grip meer op de Taiwanees.

  Yuhan Tan heeft in zijn tweede partij kansloos verloren van de Taiwanees Chou Tien Chen. De nummer 7 van de wereld was in twee sets te sterk voor onze landgenoot, het werd 14-21 en 8-21.

  Yuhan Tan bleef gisteren onder de verwachtingen in zijn openingspartij. Tegen de lager gerangschikte Israëliër Zilberman ging onze landgenoot in twee sets onderuit (20-22 en 12-21). Vandaag stond hij  tegen de nummer 7 van de wereld voor een aartsmoeilijke opdracht.

  Tan begon overtuigend aan zijn wedstrijd. Hij speelde met veel precisie en gaf de Taiwanees Chou Tien Chen geen duimbreed toe. Tan hield gelijke tred en halfweg eerste set stond het 11-10 in het voordeel van onze landgenoot. Chou bleef het initiatief nemen en schakelde na een korte rustperiode een versnelling hoger. Tan verkocht zijn huid duur, maar na drie foutjes op rij zat de eerste set erop: 14-21 in het voordeel van Chou.

  Na setwinst was Chou al zeker van een plaats in de volgende ronde, maar hij bleef de wet dicteren. Tan kreeg moeilijk grip op het agressieve badminton van zijn tegenstander en werd van het kastje naar de muur gespeeld. Halfweg tweede set hingen de bordjes op 2-11. In de rally’s werd Tan overklast en kwam hij er niet meer aan te pas. Na 8-21 en iets meer dan een halfuur zat de wedstrijd en eveneens het olympisch toernooi er voor Yuhan Tan op.