• home
 • video
 • pas verschenen

  Darcis wint het Challengertoernooi in Trnava

  Steve Darcis was de beste in Trnava.

  Steve Darcis (ATP-124) heeft in Trnava in Slovakije een achtste eindoverwinning in een Challengertoernooi behaald. De 31-jarige Belg was in de finale te sterk voor de zes jaar jongere Spanjaard Jordi Samper-Montana (ATP-211). Darcis domineerde de hele wedstrijd en won in twee sets: 6-3, 6-4.

  Steve Darcis stond dit seizoen al twee keer tegenover de 26-jarige Samper-Montana. Zowel in de Challengertoernooien van Lyon als Blois slaagde de Spanjaard er niet in een set van onze landgenoot af te snoepen.

  Ook in de finale van de Challenger in Trnava bleek Samper-Montana niet opgewassen tegen Darcis, die de wedstrijd van in het begin naar zijn hand zette. Na iets meer dan anderhalf uur spelen op het Slovaakse gravel stond de eindstand op het bord: 6-3, 6-4.

  Het is voor Darcis de achtste eindzege in een Challengertoernooi. Eerder was hij ook al twee keer de beste in een ATP-toernooi. In 2007 en 2008 pakte hij toen de titel in respectievelijk Amersfoort en Memphis.

  Voor Samper-Montana, die op weg naar de finale de Belgen Yannik Reuter (ATP-230) en Kimmer Coppejans (ATP-160) uitschakelde, blijft het dus nog even wachten op een eerste toernooizege.

  Dubbel succes voor de Belgen

  Het tennistoernooi in Trnava kleurt volledig Belgisch want ook in het dubbelspel ging de trofee naar twee landgenoten. Sander Gille (ATP-220) en Joran Vliegen (ATP-219) waren in de finale de betere van een Pools-Tsjechisch koppel: 6-2, 7-5.

  Tweets:

  Bekijk hieronder de prijsuitreiking en interviews met Vliegen en Gille: