• home
 • video
 • pas verschenen

  Hellebaut: "Nafi zal niet ver van de medailles eindigen"

  Thiam scheert hoge toppen in de zevenkamp én het hoogspringen.

  Nafi Thiam heeft haar start niet gemist in Rio. Dankzij twee persoonlijke records op de openingsnummers van de zevenkamp staat de Belgische atlete knap tweede. Tia Hellebaut wikt en weegt de medaillekansen van haar opvolgster.

  "Ik heb de beelden eerlijk gezegd nog niet gezien, maar wat ze tot hiertoe gepresteerd heeft, is super", zegt Hellebaut. "Nafi staat er op de grote momenten en die persoonlijke records bewijzen dat ze in topvorm is."

  Er volgen nog vijf disciplines. Hoe ver kan Thiam raken? "Het is nog vroeg, maar dit is wel een indicatie van haar hoogvorm. Nafi mag de volgende proeven wel met vertrouwen aanvatten. Dromen van een medaille is misschien wat vroeg, maar ze zal er zeker niet ver van zitten."

  In de aanloop naar de Spelen sukkelde de zevenkampster wel met een elleboogblessure, waardoor ze niet op de werpnummers kon trainen. "Maar Nafi is van nature een goede werpster, dus hopelijk kan ze het gebrek aan training opvangen met haar talent", hoopt Hellebaut.

  Vooral in het hoogspringen gooide Thiam hoge ogen met een sprong van 1,98 meter. "Op basis van die prestatie is deelname aan de hoogspringcompetitie zeker mogelijk."

  "Het niveau ligt lager dan een paar jaar geleden en met 1,98 meter behoort een medaille tot de mogelijkheden. Maar ze heeft slechts vijf dagen om te recupereren van de zevenkamp, dat is krap", besluit de olympische kampioene van Peking in het hoogspringen.