• home
 • video
 • pas verschenen

  Topfavorietes sneuvelen, maar boogschuttersgoud blijft toch in Zuid-Korea

  Chang Hye-jin verschalkt haar hoger gerangschikte landgenotes.

  Niet vijfvoudig wereldkampioene Ki Bo-bae of Choi Mi-sun, nummer 1 op de wereldranglijst, maar wel Chang Hye-jin, de derde hond in het Zuid-Koreaanse kegelspel, heeft goud gewonnen in de individuele competitie in het boogschieten.

  Zondag hadden de drie Zuid-Koreaanse vrouwen al op overtuigende wijze goud gewonnen in de teamcompetitie, waardoor geen levende ziel er nog aan twijfelde dat het podium ook vanavond volledig Koreaans zou kleuren.

  Er was dan ook opschudding alom toen Choi Mi-sun, die de wereldranglijst aanvoert, al in de kwartfinale met een droge 0-6 en het schaamrood op de wangen moest afdruipen.

  Ook in de Koreaanse halve finale kregen de bookmakers ongelijk. Vijfvoudig wereldkampioene Ki Bo-bae moest het afleggen tegen haar landgenote Chang Hye-jin. In de finale liet Chang zich vervolgens de kaas niet meer van het brood eten door de Duitse Lisa Unruh (6-2).

  Boogschieten vrouwen
  1.Chang Hye-jin (ZKo)
  2.Lisa Unruh (Dui)
  3.Ki Bo-bae (Zko)