• home
 • video
 • pas verschenen

  Amerikaanse Kayla Harrison verdedigt haar judotitel met succes

  Kayla Harrison, in witte judogi, had geen mededogen voor haar opponentes.

  De Verenigde Staten zijn weer een gouden medaille rijker. In de judofinale van de categorie tot 78 kg rekende titelverdedigster Kayla Harrison af met haar eeuwige rivale, de Française Audrey Tcheuméo.

  De strijd om het eremetaal in de op één na hoogste judocategorie bij de vrouwen beloofde een driestrijd te worden tussen de Amerikaanse Harrison (IJF-1), de Française Tcheuméo, de nummer twee op de wereldranglijst, en lokale heldin Aguiar.

  Op haar pad naar de finale duldde Harrison geen enkel verzet. Een Chinese, een Hongaarse en een Sloveense ondergingen met ippon de wet van de sterkste.

  In de andere tabelhelft was het spannender: Tcheuméo en Aguiar kwamen in hun halve finale niet tot scoren, maar de Française verzamelde minder strafpunten én mocht zo om het goud kampen.

  Die finale tussen 's werelds nummer 1 en 2 leek op strafpunten (in het voordeel van Harrison) beslist te worden, maar 6 seconden voor het einde stelde de Amerikaanse de zege helemaal veilig: armklem én een tweede opeenvolgende gouden medaille.

  De Braziliaanse Mayra Aguiar deed de Carioca Arena 2 opveren met een bronzen medaille:

  Opvallend: iemand wurgen tot ze paars uitslaat

  Aguiar won de eerste bronzen medaille, terwijl de Sloveense Velensek het tweede brons veroverde. Tijdens die kamp hield Velensek de Duitse Malzahn in een wurging tot de ze paars begon aan te lopen.

  Podium judo -78 kg (vrouwen)
  1.Kayla Harrison (VS)
  2.Audrey Tcheuméo (Fra)
  3.Mayra Aguiar (Bra)
  3.Anamari Velensek (Slv)