• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA opent onderzoek naar de Braziliaanse bondsvoorzitter

  Del Nero heeft volgens het Amerikaanse gerecht zware feiten op zijn kerfstok.

  De Ethische commissie van de Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft een onderzoek ingesteld naar de Braziliaanse bondsvoorzitter Marco Polo del Nero. Hij wordt verdacht van onder meer georganiseerde misdaad en het witwassen van geld.

  Een woordvoerder van de onderzoekskamer van de Ethische commissie van de FIFA heeft bevestigd dat er sinds december 2015 een onderzoek loopt naar de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond.

  Dat is opvallend, want Del Nero is nog altijd voorzitter van de voetbalbond in Brazilië en hij kreeg vorige week bezoek van FIFA-voorzitter Gianni Infantino. 

  Del Nero behoort tot de 41 verdachten van het Amerikaanse gerecht in een onderzoek naar omkoping bij de FIFA. Hij wordt verdacht van georganiseerde misdaad, het witwassen van geld en valsheid in geschrifte.

  In november 2015 legde hij zijn mandaat neer bij het uitvoerende comité van de FIFA. Twee maand later deed hij hetzelfde bij de Braziliaanse bond om zich te kunnen verdedigen tegen de beschuldigingen van het Amerikaanse gerecht.

  In april van dit jaar nam hij zijn functie als bondsvoorzitter opnieuw op. Mogelijk had het bezoek van Infantino daarmee te maken. Del Nero verlaat Brazilië niet omdat zijn land geen staatsburgers uitlevert.