• home
 • video
 • pas verschenen

  Alle profboksers liggen uit het toernooi

  Zijn eerste ronde kon Amnat Ruenroeng wel nog winnen.

  De Spelen in Rio zijn de eerste Spelen waar ook profboksers en niet alleen amateurs hun kans mogen wagen, maar de drie die meededen, zijn allemaal uitgeschakeld. De laatste, de Thai Amnat Ruenroeng, werd uitgeschakeld in de tweede ronde tot 60 kilogram.

  Met een technische knock-out stuurde de Fransman Sofiane Oumiha de Thai Ruenroeng naar huis. Met ook de Italiaan Tommasone in de reeks tot 60 kilogram en de Kameroener Njikam in de reeks tot 81 kilogram liggen nu alle profboksers uit het toernooi.

  En dus is het nog minstens vier jaar wachten tot een profbokser een medaille pakt op de Spelen. Dat er maar drie profs deelnamen lag aan de timing waarmee de Internationale Federatie voor Amateurboksers de nieuwe regel aankondigde. Dat was pas begin juni van dit jaar, waardoor amper drie profs zich konden plaatsen.