• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten mag het ziekenhuis verlaten en herstelt (binnenkort) in Nederland

  Van Vleuten heeft het ziekenhuis in Rio de Janeiro mogen verlaten.

  Annemiek van Vleuten heeft vandaag het ziekenhuis in Rio de Janeiro mogen verlaten. De Nederlandse wielrenster zal in haar thuisland herstellen van haar zware val in de olympische wegrit bij de vrouwen.

  Twee dagen naar haar akelige val in de wegrit van afgelopen zondag werd Van Vleuten naar een hotel gebracht in de buurt van het ziekenhuis. "Niet naar het olympisch dorp, want ik heb rust nodig en het idee is dat ik daar rustig kan herstellen", schrijft Van Vleuten op haar website.

  "De bedoeling is om vrijdag naar huis te vliegen en hopelijk kan dat. Die hersenschudding is de reden dat ze me hier willen houden." Van Vleuten hield aan haar val een zware hersenschudding over en scheurtjes in haar wervelkolom.