• home
 • video
 • pas verschenen

  Zussen Williams vliegen er al in de eerste ronde van het dubbel uit

  Bezorgde blikken bij Serena en Venus Williams.

  Nog meer slecht nieuws voor Venus Williams. Na haar verlies tegen Kirsten Flipkens in het enkeltoernooi verloor ze ook de eerste ronde in het dubbel met zus Serena. Het is hun eerste nederlaag in het dubbel ooit op de Spelen. Ze wonnen samen al drie keer goud.

  Venus Williams was duidelijk nog niet helemaal hersteld van de opdoffer die ze tegen Kirsten Flipkens te verwerken kreeg. Ze verloor samen met haar zus Serena tegen het Tsjechische duo Barbora Strycova (WTA 21) en Lucie Safarova (WTA 28) in de eerste ronde van het dubbelspel.

  Het werd 6-3 en 6-4 voor de Tsjechen. Een koude douche voor Venus en Serena Williams die in Rio hun olympische titel van 2012 in Londen kwamen verdedigen.

  De zussen Williams verloren trouwens nooit eerder in het dubbel op de Spelen. Zowel in 2000 in Sydney, in 2008 in Peking als in Londen pakten ze goud.

  Serena pakte in Londen ook het enkelspel, Venus deed dat haar twaalf jaar eerder voor in Sydney. Nu rest alleen nog het enkelspel van Serena om deze Spelen voor de familie Williams wat glans te geven.

  Tweets: