• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen richting Rio: "Beetje revanche nemen op mezelf"

  Thomas Van der Plaetsen trekt met een goed gevoel naar de Olympische Spelen.

  0 / 0
  Tienkamper Thomas Van der Plaetsen (25) is vanochtend vertrokken naar Rio. Volgende week woensdag begint de olympische tienkamp en het doel van de Europese kampioen is heel duidelijk: "Ik wil mijn persoonlijk record verbeteren."

  Het was moeilijk om naast Thomas Van der Plaetsen te kijken op de luchthaven. Een enorme zak waar zijn polsstokken inzitten, vergezelt de tienkamper. "Elke keer met die stokken reizen is toch iets speciaals. Iedereen vraagt zich altijd af wat er precies in die zak zit."

  Twee jaar geleden werd teelbalkanker vastgesteld bij Van der Plaetsen. Toen zei hij dat hij ondanks de tegenslag op topniveau zou zijn in 2016. "Ik kan nu moeilijk zeggen dat ik op mijn allerbeste niveau ben. Technisch sta ik verder dan toen, maar in de loopnummers ben ik nog niet helemaal top. Daarvoor heb ik nog een jaartje nodig."

  "Het laatste jaar heb ik heel hard en slim getraind. Ik heb ook een aantal mooie resultaten neergezet, waaronder het Europese kampioenschap. Daar moest ik mijn kwalificatie nog afdwingen, maar dat ging al bij al vrij makkelijk, met een gouden medaille erbovenop."

  Over zijn ambities in Rio is Van der Plaetsen duidelijk. "Ik wil heel graag mijn persoonlijk record wat aanscherpen." Zijn beste prestatie leverde hij in 2013 op de wereldkampioenschappen in Moskou, waar hij 8.255 punten bij elkaar sprokkelde.

  Wat zijn persoonlijk record hem nu zou opleveren, is vooraf niet makkelijk te bepalen. "In de tienkamp is het moeilijk om daar een plaats op te plakken, al zou een top acht mooi meegenomen zijn. Maar in de eerste plaats wil ik een beetje revanche nemen op mezelf."

  Tweet