• home
 • video
 • pas verschenen

  Vierde reekshoofd Radwanska mag onmiddellijk haar koffers pakken

  Vierde reekshoofd Radwanska verliest onmiddellijk in de eerste ronde.

  Agnieska Radwanska zal geen olympisch tenniskampioene worden. De Poolse nummer vijf van de wereld verloor haar eerste ronde in Rio met 6-4 en 7-5 tegen Zheng Saisai uit China, nummer 64 op de wereldranglijst. Radwanska is voorlopig de grootste naam die sneuvelt in het tennis.

  Radwanska (27) gold als een van de outsiders voor goud in Rio, maar ging onmiddellijk onderuit tegen een relatief onbekende Chinese. De anders zo rustige Poolse gooide zelfs met haar raket.

  "Het hielp de score niet vooruit, spijtig genoeg, maar het was leuk om eens te voelen dat ik de kracht had om een raket te breken", lachte Radwanska zuur na de nederlaag.

  Ze zocht en vond een mogelijke reden voor het verlies in de hectische week die ze doormaakte. Na verlies in een ander toernooi moest ze normaal maandag van Canada naar Rio vliegen. Omdat haar eerste vlucht uren vertraging had, miste ze haar aansluiting in New York.

  Na een paar dagen wachten geraakte ze via Portugal in Rio, waar ze ziek werd na de reis van 55 uur. Ze hoopt nu dubbel gemengd te spelen voor Polen.