• home
 • video
 • pas verschenen

  Opgeviste Surgeloose mag dan toch naar de halve finales

  Surgeloose werd 17e, maar mag toch naar de halve finales.

  0 / 0

  Surgeloose werd 17e, maar mag toch naar de halve finales.

  Glenn Surgeloose kwam na de reeksen van de 200m vrije slag amper vijf honderdsten te kort voor een plaats in de halve finales. Door het afhaken van de Fransman Stravius is hij er toch bij bij de laatste zestien.

  Surgeloose dook in de vierde reeks het olympisch zwembad in. Met wereldrecordhouder Paul Biedermann (Dui) en regerend olympisch kampioen Yannick Agnel (Fra) was de tegenstand van een heel hoog niveau.

  Onze landgenoot kwam niet goed uit de startblokken en bengelde na 50 meter helemaal achteraan. Halverwege liet hij een tijd van 52"97 optekenen, ruim één seconde trager dan het schema van zijn Belgisch record.

  Surgeloose kwam in de laatste vijftig meter nog fantastisch terug op de rest van het pak en tikte aan na 1'47"19, goed voor een vijfde plaats in zijn reeks. Opvallend: Yannick Agnel tikte nog later aan (1'47"35) en zal zijn olympische titel op de 200m niet verlengen.

  Surgeloose werd uiteindelijk 17e van alle deelnemers en leek daardoor een plaats in de halve finales te missen met amper vijf honderdste seconden. 

  De ontgoocheling was groot bij Surgeloose, maar even later kwam de opluchting er dan toch. De Fransman Jérémy Stravius haakt af voor de halve finales, waardoor Surgeloose op zijn laatste Olympische Spelen dan toch naar de halve finales mag op de 200m vrije slag.

  Surgeloose: "Het verschil is zo goed als niets"

  Na afloop droop de ontgoocheling eraf bij Surgeloose, die dan nog niet wist dat hij de halve finales toch zou zwemmen. "Het verschil is zo goed als niets. Dit is zwaar balen en een verschrikkelijk gevoel. Zeker omdat ik weet dat er meer in zat. Waar ik die honderdsten heb laten liggen? Geen idee. Eén keerpunt beter nemen en ik zat er misschien bij."

  "Ik had niet het gevoel dat ik trager vertrok, maar ik zag de rest al snel weg zwemmen. Ik kwam nog wat terug in de laatste 50 meter, maar daar koop ik niets mee. Het is jammer dat ik zo mijn laatste 200 meter moet afsluiten. Ik ga de knop omdraaien nu en vol focussen op de 4x100m."

  Reacties op Twitter:

  Het verlossende nieuws: