• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweevoudig wereldkampioen Lebedev mag toch meeworstelen in Rio

  Lebedev is de Russische hoop op een gouden medaille in het worstelen.

  De Olympische Spelen zijn al begonnen, maar toch zijn er nog steeds atleten die toestemming krijgen om deel te nemen. Zo waren er negen Russische sporters die via een rechtszaak bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) nog een deelname hoopten af te dwingen. Tweevoudig wereldkampioen worstelen Viktor Lebedev heeft nu groen licht gekregen om mee te kampen in Rio.

  Het nieuws over de deelname van Lebedev werd vandaag bekendgemaakt door het TAS. In een persbericht citeerde het sporttribunaal Russisch minister van Sport Vladimir Moetko. Hij bevestigde het nieuws dat Lebedev toestemming heeft gekregen voor de Olympische Spelen.

  Lebedev was samen met nog negen andere sporters verwikkeld in een procedure om alsnog te starten in Rio. De worstelaar is al zijn hele profcarrière dopingvrij, maar werd aanvankelijk geweigerd op basis van een positieve dopingtest op het wereldkampioenschap voor junioren in 2006.

  De tweevoudige wereldkampioen mag zich nu in extremis toch nog opmaken voor zijn eerste Olympische Spelen. De 28-jarige Rus krijgt een kleine week tijd om zich klaar te stomen voor de start van het worsteltoernooi. De wereldkampioen van 2010 en 2011 in de gewichtsklasse van -55 kilogram komt op zondag 14 augustus in actie.

  Ook zwemster Lovtsova toegelaten

  Ook Natalia Lovtsova (28) is uiteindelijk nog toegelaten tot de Olympische Spelen. De Russische zwemster heeft uiteindelijk ook nog toestemming gekregen van het TAS. Ze komt vanavond nog in actie op de 100m vlinderslag.