• home
 • video
 • pas verschenen

  Timo Boll neemt Duitse delegatie op sleeptouw

  Voor Timo Boll wordt het zijn vijfde olympische deelname.

  Tafeltennisser Timo Boll is morgen, tijdens de openingsceremonie, de Duitse vlaggendrager met dienst. Dat meldt het Duits Olympisch Comité (DOSB).

  De 35-jarige tafeltennisser Timo Boll zal morgen, tijdens de openingsceremonie, de Duitse delegatie op sleeptouw nemen. Boll neemt in Rio voor de vijfde keer deel aan de Olympische Spelen en werd beloond voor zijn prestaties.

  De ervaren atleet maakte deel uit van het Duitse tafeltennisteam dat in 2008 op de Spelen in Peking zilver behaalde. Vier jaar geleden waren ze nog goed voor brons.

  De tafeltennisser werd tot vlaggendrager verkozen door het Duits olympisch team en de supporters. Hij kreeg de voorkeur op hockeykapitein Moritz Fürste, wielrenster Kristina Vogel, vijfkampster Lena Schöneborn en eventingruiter Ingrid Klimke.

  De eer om de Belgische vlag te dragen ging naar sprintkampioene Olivia Borlée.

  Nederland kiest voor springruiter

  De Nederlandse vlag komt vrijdagnacht in handen van Jeroen Dubbeldam. De springruiter is de opvolger van windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die vier jaar geleden in Londen de vlaggendrager was. Bij de Winterspelen, twee jaar later in Sotsji, viel de eer te beurt aan schaatsster en shorttrackster Jorien ter Mors.