• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan klaar voor Spelen: "Fijn om naar roots terug te keren"

  Sagan ruilt in Rio zijn wegfiets voor de mountainbike.

  In Rio haalt Peter Sagan zijn mountainbike van stal. De wereldkampioen op de weg kijkt er naar uit om zijn land te vertegenwoordigen in zijn oude liefde. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik ben er klaar voor", laat de Slovaak weten.

  Zaterdag staat de olympische wegwedstrijd bij de mannen op het programma, maar Van Avermaet en co hoeven Sagan niet te vrezen. Het parcours in en rond Rio is geen spek naar de bek van de Slovaak, die zijn kans waagt in het mountainbike.

  "Ik ben trots dat ik aan de belangrijkste mountainbikewedstrijd ter wereld kan deelnemen", klinkt het bij Sagan. "Het is fijn om terug te keren naar mijn oude liefde en Slovakije te vertegenwoordigen."

  In 2008 werd Sagan wereldkampioen mountainbike bij de junioren en dit jaar beleeft hij één van zijn beste seizoenen met onder meer winst in de Ronde van Vlaanderen. Na drie ritzeges en de groene trui in de Tour lijkt de Slovaak klaar voor Rio.

  "Het wordt niet makkelijk, maar ik ben er klaar voor. Ik kan met vertrouwen naar Rio vertrekken", blikt hij vooruit. Voor Sagan worden het zijn tweede Spelen. In 2012 eindigde hij 34e op de weg.