• home
 • video
 • pas verschenen

  Olympische vlam nadert Belgische eindbestemming

  De lange weg naar Rio is bijna ten einde.

  Vrijdagnacht vindt de openingsceremonie van de Olympische Spelen plaats in Rio. Hoogtepunt van het spektakel is het ontsteken van het olympisch vuur, maar ook in België verspreidt de olympische vlam zich als een lopend vuurtje.

  Donderdagmorgen is een delegatie lopers aan de Brusselse Rogiertoren vertrokken met een symbolische olympische vlam. Eindbestemming van de fakkeldragers is het Rio House in Oostende, waar het vrijdagavond moet aankomen. De actie is een initiatief van het BOIC en Belfius.

  "Met deze estafetteloop wil Belfius zijn partnership met het BOIC bevestigen en natuurlijk de Belgische sporters een hart onder de riem steken", zegt Olivier Onclin van Belfius. In totaal zullen zo'n 200 lopers de toorts dragen over een afstand van 201 kilometer.

  "Het is toch wel spannend, want ook al is het niet de echte olympische vlam, het is toch aan ons om te zien dat ze niet uitgaat", aldus Onclin. Een eerste tussenstop werd gehouden aan Manneken Pis, die in een officiële Team Belgium-outfit gehuld was.

  De aankomst van de symbolische vlam in Oostende en het ontsteken van de plaatselijke toorts gaan gepaard met de inhuldiging van het Rio House, het officiële fandorp van Team Belgium.