• home
 • video
 • pas verschenen

  Flipkens voor Spelen: "Dit is kers op de taart voor mij"

  Kirsten Flipkens wil van haar eerste Spelen genieten.

  Video player inladen ...
  0 / 0

  Kirsten Flipkens wil van haar eerste Spelen genieten.

  Video player inladen ...
  Kirsten Flipkens komt normaliter dit weekend voor het eerst in actie op de Olympische Spelen. Haar opponent in de 1e ronde kent ze nog niet, maar Flipkens gaat met veel goede moed de competitie in. "Ik kom fris aan de start, maar de loting blijft belangrijk."

  Op de Olympische Spelen zullen we drie Belgische tennissers aan het werk zien. David Goffin, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens komen normaliter alle drie dit weekend voor het eerst in actie, tegen wie ze het gaan opnemen is nog niet bekend.

  Voor Kirsten Flipkens is het de eerste keer dat ze aan de Spelen mag deelnemen. Ze kijkt dan ook reikhalzend uit naar de start van de tenniscompetitie. "Hier heb ik een jaar naar toegewerkt", kijkt Flipkens bij Sporza vooruit. "Het geeft een ongelooflijk gevoel om hier te staan."

  "Het olympisch dorp is heel impressionant. Omdat het pas mijn eerste Spelen zijn, wist ik niet wat ik kon verwachten." Flipkens is zonder een specifieke doelstelling naar Rio vertrokken. "Het is zaak om zoals op elk toernooi de loting af te wachten. Daarna kunnen we verder kijken."

  Dat niet alle topspelers er in Rio bij zijn, opent mogelijk deuren voor onze landgenote. "Er zijn tennissers die het olympisch toernooi aan zich laten voorbijgaan. Ik heb al veel op mijn palmares, maar dit is de kers op de taart. Ik heb mezelf het afgelopen jaar veel druk opgelegd. Uiteindelijk heb ik de Spelen redelijk vlot gehaald en dat geeft veel voldoening."