• home
 • video
 • pas verschenen

  Hongaarse held Kiraly hangt (internationale) joggingbroek aan de haak

  Gabor Kiraly wordt door Michy Batshuayi geklopt op het EK.

  Doelman Gabor Kiraly (40) heeft een punt gezet achter zijn interlandcarrière. De 0-4 tegen de Rode Duivels in de achtste finales van Euro 2016 was zijn allerlaatste wedstrijd voor Hongarije. Hij speelde 107 interlands voor zijn land.

  Gabor Kiraly was één van de meest opvallende figuren van het EK en niet alleen door zijn opvallende grijze joggingbroek die hij elke wedstrijd droeg.

  Kiraly debuteerde tegen Oostenrijk op een groot kampioenschap, maar deed dat wel als oudste speler ooit op een EK. Daarnaast zorgde hij er met een paar cruciale reddingen voor dat Hongarije het onverhoopt tot in de achtste finales schopte.

  Na 18 jaar bij de nationale ploeg houdt het op voor Kiraly. "Ik heb alles voor mijn land gegeven, maar mijn lichaam geeft aan dat het tijd is om het wat rustiger aan te doen."

  In eigen land, bij zijn club Szombathely, houdt hij het wel nog even vol. Tijdens zijn lange carrière speelde Kiraly voor heel wat Engelse en Duitse clubs waaronder Hertha Berlijn, München 1860, Crystal Palace en Burnley.

  Bekijk hieronder opnieuw enkele acties van Kiraly op het afgelopen EK: