• home
 • video
 • pas verschenen

  Pannecoucke zet punt achter kajakcarrière

  "Ik heb mijn sportieve toppunt bereikt."

  Laurens Pannecoucke zet na acht jaar ene punt achter zijn carrière als topsporter. De 28-jarige kajakker nam de beslissing nadat het niet gelukt was zich te plaatsen voor de Spelen in Rio.

  Laurens Pannecoucke behaalde tijdens zijn carrière enkele mooie ereplaatsen op grote kampioenschappen. Hij werd ook acht keer Belgisch kampioen. "Mijn allermooiste periode was zonder twijfel de Olympische Spelen in Londen", vertelt de kajakker. 

  "In 2011 werd ik vierde op het wereldkampioenschap en daardoor mocht ik naar Londen. Deelnemen aan de Spelen is fantastisch, zeker gezien het beperkt aantal deelnemers in onze sport."

  Samen met Olivier Cauwenbergh haalde hij in Londen een tiende en een twaalfde plek. Maar het duo slaagde er niet in zich te kwalificeren voor Rio. "Ik ben er niet in geslaagd om mijn doelstellingen te bereiken en daarom kies ik voor een andere weg. Ik heb mijn sportieve toppunt bereikt en kijk uit naar een nieuwe uitdaging."