• home
 • video
 • pas verschenen

  Met Chloé Leurquin mag ook Belgische golfster naar Rio

  Leurquin demonstreert golf met Pieters en Colsaerts.

  Golf staat voor het eerst in meer dan 100 jaar weer op het olympisch programma. Naast Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts bij de mannen, mag ons land ook Chloé Leurquin uitsturen. De nummer 402 van de wereld profiteert van de kwalificatieregels, waardoor zoveel mogelijk landen vertegenwoordigd zijn. Opvallend: ze werd 25 jaar geleden geboren in Rio.

  Zowel bij de mannen als bij de vrouwen mogen er 60 deelnemers starten. Maximaal 4 atleten per land mogen er meedoen als ze in de top 15 van de olympische ranking staan, in het andere geval worden er maximaal 2 per land toegelaten.

  En zo haalde Leurquin op 11 juli, de sluitingsdag van de ranking, de top 60. Ze is 54e en mag mee naar Rio. Leurquin,die prof werd in 2013 en op de European Tour acteert, viert haar 26e verjaardag tijdens de Spelen.

  Leurquin werd geboren op de plaats van de Olympische Spelen, omdat haar vader daar toen werkte. Daarna leefde ze vijf jaar in Barcelona en keerde ze terug naar België.

  Pieters en Colsaerts

  Bij de mannen waren Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts al langer zeker van een ticket. Pieters sluit de olympische ranking af op de 23e plaats, Colsaerts is 34e.