• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp schorst speler na "ongeregeldheden" op stage

  Om welke speler het gaat, is voorlopig nog niet bekend.

  Een speler van Royal Antwerp FC is door de club geschorst omdat hij zich misdragen heeft op oefenstage in het Nederlandse Venlo. Dat bevestigt de oudste voetbalploeg van het land vandaag op de clubwebsite.

  Volgens de Mediahuis-kranten raakten twee Antwerp-spelers en een clubmedewerker afgelopen weekend slaags in de uitgaansbuurt in Venlo. Om welke spelers het gaat, is voorlopig niet bekend.

  De politie van Venlo-Beesel bevestigde dat nieuws inmiddels ook door aan te geven dat enkele mensen uit de Antwerp-groep op de vuist waren gegaan met een 16-jarige jongen uit Venlo. Twee spelers werden de volgende dag aangehouden in het hotel.

  De club uit Divisie 1B reageerde al op het voorval. "Het spreekt voor zich dat we het incident sterk betreuren en alle geweld ten strengste veroordelen", klinkt het op de clubwebsite. "Leden van de club hebben een voorbeeldfunctie ten opzichte van de club en de fans."

  "Eén speler heeft toegegeven actief betrokken te zijn geweest bij het voorval en is disciplinair geschorst. Het recht op privacy van de betrokkenen zal uiteraard worden gerespecteerd en we verlenen onze volledige medewerking aan de politie."