• home
 • video
 • pas verschenen

  Frederik Van Lierde finisht als tweede in triatlon van Jönköping

  Frederik Van Lierde liep naar de tweede stek.

  Triatleet Frederik Van Lierde heeft de Ironman 70.3 in het Zweedse Jönköping, die voor het eerst op de kalender stond, afgesloten op de tweede plaats. Na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen moest hij enkel in de Duitser Dreitz zijn meerdere erkennen.

  Na 1,9 kilometer zwemmen in het kristalheldere Vättern-meer kwam Frederik Van Lierde met de besten uit het water, waarna hij in de 90 km-lange, glooiende fietsproef enkel de Duitser Dreitz en de Zuid-Afrikaan Cunnama voor zich moest dulden.

  In de afsluitende halve marathon slaagde Van Lierde, die in 2013 de Ironman van Hawaï - het officieuze wereldkampioenschap triatlon - won, er in om nog een plaatsje op te schuiven. Na 3u52'40" overschreed hij de eindmeet in Jönköping.

  Een puike prestatie, want nog geen drie maanden geleden brak Van Lierde zijn sleutelbeen in Fuerteventura (Spa). Bij de vrouwen toonde de Britse Jodie Swallow zich de snelste in het pittoreske Jönköping. Charlotte Verhaegen werd negende op 35'32" van de winnares.

  Ironman 70.3 van Jönköping (Zwe):

  1. Andreas Dreitz (Dui) - 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen in 3u39'45"
  2. Frederik Van Lierde - op 2'55"
  3. James Cunnama (ZAf) - op 3'16"
  4. Patrick Dirksmeier (Dui) - op 6'10"
  5. Florian Seifert (Dui) - op 6'28"

  Frederik Van Lierde flankeert winnaar Dreitz op het podium: