• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados: "We hebben getoond dat we er staan wanneer dat nodig is"

  De Belgian Tornados vieren hun gouden medaille.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De mannen van de 4x400 meter hebben bij Sporza teruggeblikt op hun gouden medaille op het EK atletiek. De broers Borlée en Julien Watrin waren uiteraard in de wolken met hun overwinning. "Deze zege geeft veel vertrouwen voor de Olympische Spelen."

  Julien Watrin opende de debatten voor de Belgian Tornados en deed dat bijzonder goed. "Ik voelde me goed in mijn vel en heb niet dezelfde fout gemaakt als in de halve finale."

  "Iedereen was heel gemotiveerd om er iets moois van te maken. We hebben allemaal een goede race gelopen en zijn uiteraard heel tevreden met een nieuwe gouden medaille op een EK."

  Na Watrin was het aan Dylan en Jonathan Borlée. Vooral voor die laatste is het goud een opluchting na zijn zwakke individuele prestatie. "Dit doet heel veel deugd. Ik had het moeilijk om me te motiveren na een slechte periode, maar het team heeft me erdoor getrokken."

  "Vandaag werkte de tactiek perfect. We waren niet de favoriet en begonnen met de vierde tijd aan de finale. Om het dan zo af te maken en met goud terug te mogen keren, dat is fantastisch."

  Slotloper Kevin Borlée zette de kroon op het werk, maar had het heel moeilijk. "De laatste vijftig meter was ik helemaal kapot. Ik zag dat de anderen het moeilijk kregen en ben blijven doorgaan met de gouden medaille als resultaat."

  "We hebben getoond aan de concurrentie dat we er staan wanneer dat nodig is. We hebben ons niet laten doen en kunnen met vertrouwen richting de Olympische Spelen van Rio werken."

  Dylan Borlée: "Kevin heeft een "Kevintje" gedaan"

  Voor Dylan Borlée, de jongste van de Borlées, was het geen verrassing dat Kevin het haalde in de slotronde. "Ik had heel veel vertrouwen in hem. Hij heeft een "Kevintje" gedaan. Op honderd meter van het einde wist ik al dat we zouden winnen."

  "Het waren moeilijke weken voor mij door wat blessureleed. Ik wil mijn ploegmakkers dan ook bedanken voor een superweek. Ik ben heel gelukkig. Deze zege is goed voor het zelfvertrouwen van deze ploeg. We zijn allemaal goed in vorm en zullen alleen nog maar beter worden in de toekomst."

  België verlaat het EK atletiek met drie medailles: