• home
 • video
 • pas verschenen

  Zilveren Milanov: "Deze medaille motiveert me voor Rio"

  De drie medaillewinnaars: Milanov, Malachowski en Kanter.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Na het behalen van een zilveren EK-medaille stond discuswerper Milanov Sporza met een glimlach van oor tot oor te woord: "Ik ben heel tevreden. Ik heb een zeer stabiele reeks geworpen, alleen jammer dat er geen grote uitschieter kwam."

  In het Olympisch Stadion van Amsterdam liet Philip Milanov bij zijn derde worp 65,71 meter optekenen, goed voor een zilveren medaille op het EK. De Bruggeling moest enkel de Pool Malachowski, die zijn discus 67,06 meter ver wierp, voor zich dulden.

  Met een enorme smile stond Milanov vervolgens Inge Van Meensel te woord: "Ik ben heel tevreden. Ik heb een zeer stabiele reeks geworpen, alleen jammer dat er geen grote uitschieter kwam."

  "Deze medaille motiveert me voor Rio. Mijn prestatie vandaag was ook veel beter dan op mijn vorige EK, toen ik 22e werd. Ik kan het nog altijd niet geloven."

  Milanovs op één na beste worp in zijn carrière (67,07 meter) vorige week op de Flanders Cup in Lokeren en een zilveren medaille op het EK verraden dat hij naar zijn topvorm toegroeit. "Het is belangrijk dat ik nu goed gepresteerd heb naar Rio toe. Na mijn examens heb ik weer beter kunnen trainen, waardoor mijn vorm ook stijgt."

  Tijdens de finale viel ook op hoe Philip Milanov zich zichtbaar amuseerde en zelfs de hulp van de supporters inriep. "Ik was in de stemming en bloeide open. Er waren veel Belgische supporters. Ook de gouden medaille van Thomas Van der Plaetsen heeft me gemotiveerd, zeker voor de kwalificaties."

  Bekijk hieronder de medailleceremonie met Milanov:

  Video player inladen ...