• home
 • video
 • pas verschenen

  Herbekijk de Karakters-aflevering met Van der Plaetsen

  Thomas Van der Plaetsen legde zijn karakter bloot bij Ben Crabbé.

  Thomas Van der Plaetsen kroonde zich woensdag tot Europees Kampioen, een uitzonderlijke prestatie na een periode vol tegenslagen. Herbekijk de aflevering van 'Karakters'.

  Bekijk de volledige uitzending:

  Weinig topsporters spreken met evenveel levenswijsheid als tienkamper Thomas Van der Plaetsen, met amper 24 jaar het jongste karakter van de reeks.

  Hij zag zijn prille carrière geremd door ongeziene tegenslagen, maar de fysieke en mentale weerbaarheid van de potige meerkamper is grenzeloos.

  Ben praat met Thomas over zijn doorbraak op het WK atletiek in het Zuid-Koreaanse Daegu, het overlijden van zijn vader, zijn pijnlijke kankerdiagnose en de zware chemobehandeling, en zijn miraculeuze comeback dit jaar.

  Over de afwijkende dopingtest

  "Ik las de brief en ik dacht "fuck, 't is niet waar". Een onterechte dopingbeschuldiging was net datgene dat ik het meest gevreesd had in mijn carrière. Ik besefte hoe machteloos ik was, want hoe kon ik bewijzen dat ik niets gedaan had?"

  Over de pers

  "Mensen hadden voor die dopingtest altijd al veel respect gehad voor mij. "Tienkamp is de zwaarste sport, zotte atleten", zeiden ze. En plots word je veroordeeld voor klootzak en valsspeler. Eén woord in de pers en je bent niets meer."

  Over zijn comeback

  "Mensen vinden een comeback-verhaal altijd fantastisch. Het is iets dat hen inspireert. Maar iedere dag tegen jezelf vechten, is niet leuk. Ook al weet je dat je je doel zal bereiken."

  Tweets van collega's